Michal Sadílek

Michal Sadílek (TSJ)

Middenvelder

FC Twente | 31/05/99 |

FC Twente
Blessure

Michal Sadílek - beenblessure


3 juli 2024 door Allard Gruiters

FC Twente kan de komende tijd geen beroep doen op Michal Sadílek. Uit onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat hij wekenlang uitgeschakeld zal zijn. Hierdoor mist de middenvelder in ieder geval de seizoensstart. Hoe lang hij precies nodig heeft om te herstellen, is nog onbekend (bron Leon ten Voorde, clubwatcher FC Twente voor Tubantia).

De 25-jarige middenvelder keerde dinsdag 2 juli 2024 terug bij FC Twente. Vanwege een ongeluk met een skelter kon de Tsjechische international niet deelnemen aan het EK. Hij liep een open wond op en heeft meerdere hechtingen in zijn been.

„Ik wil vooral vooruitkijken en de komende tijd zo goed mogelijk herstellen zodat ik weer bij de selectie kan aansluiten,” zei hij in een eerste officiële reactie. „Ik wil de spelers, de staf en de club bedanken voor de steun die ik de afgelopen weken heb gekregen, dat heeft me goed gedaan.”

Door zijn blessure mist Sadílek zeker de wedstrijden in de voorronde van de Champions League.

Update 16 augustus 2024

Na zeventig dagen is de Tsjechisch international weer aan het lopen, zo laat hij zien op zijn Instagram. Het zal nog even duren voor Joseph Oosting weer een beroep op zijn middenvelder kan doen, maar hij werkt hard aan zijn revalidatie.

Update dinsdag 15 oktober 2024

Sadílek heeft de groepstraining inmiddels weer hervat, maar geeft ook aan de de vorm nog niet 100% is. "Als je 70 dagen niet kan doen, is je linkerbeen niet zo sterk als je rechterbeen. Het gaat de goede kant op. Elke dag gaat het steeds beter".

Wanneer kunnen we de Tsjech weer terug verwachten op het veld? "Dat is een goede vraag. Als het aan mij ligt, wil ik er tegen RKC al bij zitten, maar ik denk niet dat dat de bedoeling is van de club. Ze willen sowieso rustig aan doen met mij. Als het volgende week is of de week daarna, zien we zeker dat het de goede kant opgaat. Ik hoop dat het snel kan gaan.", aldus Sadilek (bron:FC Twente).

 


Deel dit artikel